Rosmarinkryddade fläskfärsbiffar med rostade morötter och krämig örtrisoni
Laktosfri

Rosmarinkryddade fläskfärsbiffar med rostade morötter och krämig örtrisoni

3.91 (212)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
¼-½ förp
(Vete)
Vatten
3 msk
Olivolja
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Risoni
150 g
(Vete)
Vatten
5 dl
Salt
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Ruccola
30 g
Oregano
20 g
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skrubba morötter och skär i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med torkad rosmarin, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
Lägg fläskfärs i en bunke och tillsätt salt, torkad rosmarin, nymald svartpeppar, dijonsenap, pressad vitlök, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till ca 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, risoni, 3 dl vatten, salt och smulad kycklingbuljong. När vattnet kokat in, späd med mer vatten, lite i taget. Rör om då och då. Koka ca 10 min, tills risonin är mjuk.
Finstrimla hälften av ruccolan, spara resten till servering. Plocka bladen från oregano. Rör ner lite mer olivolja, strimlad ruccola och oreganobladen i risonin. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer vatten.
Servera rosmarinkryddade fläskfärsbiffar med krämig örtrisoni och rostade morötter. Toppa med resten av ruccolan.
Smaklig måltid!