Carbonara med kalkonbacon och tomatsallad

Carbonara med kalkonbacon och tomatsallad

4.01 (299)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • äggula
  • pastavatten
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
½ st
Kalkonbacon
200 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Äggula
1 st
(Ägg)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Pastavatten
½ dl
Tomat
3 st
Bananschalottenlök
½ st
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 723 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in äggvitan och använd när du ska baka eller laga omelett!

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet till steg 3.
Finhacka bananschalottenlök och strimla kalkonbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek bacon ca 2 min, tills det är krispigt. Tillsätt lök och pressad vitlök. Sänk värmen och stek tills löken är mjuk.
Separera äggulan från vitan. Lägg äggulan i en skål och blanda med vispgrädde, riven parmesan och det sparade pastavattnet.
 Skiva tomat och bananschalottenlök. Lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Det går givetvis bra att servera tomat och lök i separata skålar.
 Vänd ner äggblandningen och baconfräset i den nykokta pastan. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Servera carbonara med tomatsallad. Toppa pastan med riven parmesan!
Smaklig måltid!