Tomatsoppa med tanelli- och mozzarellagratinerad baguette
20-30

Tomatsoppa med tanelli- och mozzarellagratinerad baguette

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper

Tomatsoppa

bananschalottenlök
Bananschalottenlök
1 st
tomat
Tomat
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
tomatpuré
Tomatpuré
½ förp
krossade tomater
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
vispgrädde
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
grönsaksbuljong
Grönsaksbuljong
1 påse
torkad oregano
Torkad oregano
½ msk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Grönsaksstavar

morot
Morot
2 st
gurka
Gurka
½ st

Tanelli- och mozzarellagratinerad baguette

Tanelli hårdost
Tanelli hårdost (Mjölk)
1 st
riven mozzarella
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
torkad oregano
Torkad oregano
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 740 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Tomatsoppa: Hacka bananschalottenlök och tärna tomat grovt. Skiva vitlök. 
  3. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré hastigt. Tillsätt de tärnade tomaterna, krossade tomater, vatten, vispgrädde, grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 10 min.
  4. Tanelli- och mozzarellagratinerad baguette: Finriv tanelliost. Blanda riven mozzarella, riven tanelli och torkad oregano i en skål. Dela surdegsbaguette på längden. Lägg med snittytan uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela ostblandningen över. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills osten har fått fin färg. Skär brödet i mindre bitar till servering.
  5. Tomatsoppa: Vill du ha en slät soppa, mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med lite salt.
  6. Grönsaksstavar: Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
  7. Servera tomatsoppan med grönsaksstavar och tanelli- och mozzarellagratinerad baguette.