Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Tomatsoppa
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ msk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Grönsaksstavar
Morot
2 st
Gurka
½ st
Tanelli- och mozzarellagratinerad baguette
Tanelli hårdost (Mjölk)
1 st
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Torkad oregano
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 740 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Tomatsoppa: Hacka bananschalottenlök och tärna tomat grovt. Skiva vitlök.
- Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré hastigt. Tillsätt de tärnade tomaterna, krossade tomater, vatten, vispgrädde, grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 10 min.
- Tanelli- och mozzarellagratinerad baguette: Finriv tanelliost. Blanda riven mozzarella, riven tanelli och torkad oregano i en skål. Dela surdegsbaguette på längden. Lägg med snittytan uppåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela ostblandningen över. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills osten har fått fin färg. Skär brödet i mindre bitar till servering.
- Tomatsoppa: Vill du ha en slät soppa, mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med lite salt.
- Grönsaksstavar: Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
- Servera tomatsoppan med grönsaksstavar och tanelli- och mozzarellagratinerad baguette.