Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- vetemjöl
- ägg
- smör
Kokt potatis
Potatis
400 g
Remouladsås
Bananschalottenlök
½ st
Kapris
½ burk
Majonnäs (Ägg)
2 msk
Socker
1 krm
Salt
Gurksallad
Citron
1 st
Gurka
1 st
Bananschalottenlök
½ st
Kapris
½ burk
Panerad rödstrimma
Rödstrimma (Fisk)
250 g
Salt
2 krm
Vetemjöl (Ägg)
1 dl
Panko (Vete)
75 g
Ägg (Ägg)
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 537 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Gillar någon inte kapris - servera gurka, citron och kapris var för sig!
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Remouladsås: Finhacka all bananschalottenlök (spara hälften till steg 3). Häll av och grovhacka kapris. Lägg allt i en skål. Blanda med majonnäs och socker. Smaka av med lite salt.
- Gurksallad: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär gurka i grova bitar. Blanda gurka, finhackad lök, kapris, citronskal och saft från halva citronen i en skål.
- Panerad rödstrimma: Krydda rödstrimma med salt. Tag fram tre skålar. Häll mjöl på en, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Vänd rödstrimman först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek rödstrimman på medelvärme i en stekpanna med smör tills den är frasig och gyllenbrun.
- Klyfta resten av citronen. Servera panerad rödstrimma med kokt potatis, remouladsås, gurksallad och citronklyfta.