Torikatsu - Krispig kyckling med asiatisk coleslaw, sesamfrön och jasminris

Torikatsu - Krispig kyckling

med asiatisk coleslaw, sesamfrön och jasminris
4.04 (635)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • balsamvinäger
  • socker
  • vatten
  • vetemjöl
  • ägg
  • salt
  • olja
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Rött äpple
1 st
Vitkål
300 g
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Hoisinsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön)
Balsamvinäger
½ msk
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Socker
½ msk
Vatten
½ msk
Vetemjöl
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Vatten
1 tsk
(Ägg)
Panko
(Vete)
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 794 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 100 g
  • Protein: 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
Finstrimla äpple och vitkål. Lägg allt i en bunke och blanda med japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och matyoghurt. Blanda ner de rostade sesamfröna.
Blanda hoisinsås, socker, balsamvinäger, japansk soja och vatten i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda ca ½ min. Ställ åt sidan.
 Ta fram tre tallrikar. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vispa upp ägg och lite vatten på en tallrik och lägg panko på en tallrik.
 Krydda kyckling minutfilé med salt. Vänd kycklingen i först vetemjöl, sedan i äggblandningen och slutligen i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen frasig på medelvärme ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt.
Ringla lite katsu-sås över den frasiga kycklingen. Servera med asiatisk coleslaw och jasminris.
Smaklig måltid!