Kalkonköttbullar med brunsås
och potatis4.19 (1218)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- salt
- svartpeppar
- smör
- mjölk
- socker
- vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
2 msk
Vatten
2 msk
Kinesisk soja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
Oxbuljong
½ förp
Socker
2 krm
Vetemjöl
2 tsk
Småpotatis
400 g
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 598 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs. Forma till 10 köttbullar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 4 min.
Blanda mjölk, vispgrädde, kinesisk soja, oxbuljong och socker i en skål. Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Tillsätt gräddblandningen och sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta.
Skär tomat och gurka i mindre bitar och lägg i skålar.
Servera kalkonköttbullar med nykokt potatis, brunsås och grönsaker.
Smaklig måltid!