Laktosfri
Pannbiff med löksky
pressgurka och kokt potatis4.22 (373)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
Gurka
1 st
Vatten
¾ dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Mjölk
½ dl
Ströbröd
½ förp
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
½ msk
Gul lök
1 st
Smör
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
3 dl
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
Köttbuljong
½ påse
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 567 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Skiva gurka tunt och lägg i en bunke. Blanda med vatten, socker och ättiksprit.
Blanda mjölk, ströbröd, torkad timjan, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Bryn biffarna ca 4 min per sida, tills de fått färg. Lyft över på en tallrik. Spara stekpannan.
Skiva gul lök tunt. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, balsamvinäger, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Koka upp och sjud ca 6 min.
Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och sjud ca 5 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Grovhacka bladpersilja. Toppa pannbiffarna med persilja och servera med löksky, pressgurka och nykokt potatis.
Smaklig måltid!