Vegetariskt
Menemen med fetaost och granatäppeltopping
3.75 (104)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- socker
- salt
Gul paprika
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Ägg
4 st
Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Fetaost
50 g
Surdegsbaguette
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 719 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Inget lock till stekpannan? Täck med aluminiumfolie istället!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Tärna gul paprika. Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs allt ca 5 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, socker, salt och chili flakes. Sjud under lock ca 5 min (se tips!).
Gör fyra gropar i tomatsåsen och knäck försiktigt ner äggen. Sjud under lock ca 5 min, tills äggen precis stelnat. Låt äggen vara hela eller vänd runt allt till en äggröra.
Kärna ur granatäpplet genom att rulla det på bänken med lite tryck så att kärnorna lossnar lättare. Halvera och pilla ur kärnorna. Grovhacka bladpersilja. Smula fetaost. Blanda allt i en skål.
Servera menemen med granatäppeltopping och surdegsbaguette.
Smaklig måltid!