Sydfransk fisksoppa med saffran och vardagsaioli
4.13 (433)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
- svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
½ förp
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Saffran
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Torskfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Matyoghurt
1 dl
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 690 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 89 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skiva morot. Klyfta gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morot, tomatpuré, torkad timjan och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, saffran, vitvinsvinäger, socker och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 6 min.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med olivolja, pressad vitlök och salt.
Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 3 min, tills fisken är klar. Tärna tomat och rör ner i grytan.
Servera sydfransk fisksoppa med nygräddad surdegsbaguette och vardagsaioli.
Smaklig måltid!