Laktosfri
Wok med fläskkotlet
stekt pak choy och jasminrisNytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- salt
- vatten
Vatten
4 msk
Japansk soja
½ msk
Kinesisk soja
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Malen ingefära
1 påse
Srirachasås
1 tsk
Flytande honung
2 förp
Majsstärkelse
½ msk
Pak choy
1 st
Olja
Salt
Chili flakes
Fläskkotlett
300 g
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
½ msk
Salt
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 592 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Häll vatten i en liten skål. Blanda med japansk soja, kinesisk soja, balsamvinäger, tomatpuré, malen ingefära, srirachasås och honung. Strimla fläskkotlett och lägg i en bunke. Blanda med hälften av marinaden. Spara resten av marinaden till woken i steg 4.
Klyfta pak choy. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme någon minut per sida så att den får ordentligt med färg. Lägg upp på ett fat. Strö över lite salt och chili flakes. Spara stekpannan.
Klyfta rödlök och röd paprika. Hetta upp olja i den använda stekpannan. Stek fläskkotlettstrimlorna ca 4 min. Tillsätt lök och paprika och fräs ytterligare ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt. Rör ner majsstärkelse i resten av marinaden och häll ner i woken. Fräs ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Servera wok med fläskkotlett, stekt pak choy och jasminris. Toppa med lite chili flakes!
Smaklig måltid!