Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Cevapcici med klyftpotatis
och ajvar relish3.97 (556)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- rödvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 msk
Olivolja
1 tsk
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Olivolja
2 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ajvar relish
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 523 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 49 g
- Protein: 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
Grovriv bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, vatten och salt. Forma till 8 st avlånga biffar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
Skiva tomat och rödlök. Lägg på en tallrik och ringla över olivolja och rödvinsvinger. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera nystekt cevapcici med klyftpotatis, tomatsallad och ajvar.
Smaklig måltid!