Grillad lax med dragonyoghurt och rostad morot- och potatissallad
Utan gluten

Grillad lax med dragonyoghurt och rostad morot- och potatissallad

4.14 (557)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • flytande honung
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Chili flakes
Citron
1 st
Babyspenat
65 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
½ msk
Salt
1 krm
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 619 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du grillar, tänd även grillen.
Halvera potatis och dela morötter på längden. Lägg morötter och småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med salt, olivolja, flytande honung och lite chili flakes. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
Blanda matyoghurt, torkad dragon och salt i en liten skål.
Krydda laxen med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek fisken i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills den är klar.
Klyfta citronen. Blanda babyspenat med rostad morot, potatis och lite citronsaft.
Servera grillad lax med morot- och potatissallad, dragonyoghurt och citronklyfta.
Smaklig måltid!