Majspanerad torsk med currydressing och potatis
Laktosfri
Utan gluten

Majspanerad torsk med currydressing

och potatis
4.03 (316)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • olja
Grönt äpple
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Mild senap
½ msk
(Senap)
Curry
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Majspanering
1 förp
Curry
½ tsk
Ägg
1 st
(Ägg)
Olja
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 649 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Grovriv grönt äpple och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, mild senap och curry. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Dela torskfilé i totalt 4 jämnstora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Ta fram två tallrikar. Blanda majspanering och curry på en och vispa upp ett ägg i den andra. Vänd fisken först i uppvispat ägg och slutligen i paneringen. Stek fisken på medelvärme i en stekpanna med neutral olja tills den är frasig och gyllenbrun.
Skär tomat och gurka i mindre bitar och lägg i en salladsskål.
Servera nystekt panerad torsk med currydressing, grönsaker och potatis.
Smaklig måltid!