Laktosfri
Ugnsstekt lax med citronrisoni
och rostad spetskålRätten saknar betyg
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- olivolja
- vatten
Laxfilé
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Spetskål
200 g
Bakplåtspapper
1 st
Flytande honung
1 tsk
Olivolja
Salt
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni
150 g
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 619 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 65 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Kvarta spetskål och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med honung och lite olivolja. Strö på lite salt. Rosta kålen högt upp i ugnen ca 15 min, tills kålen fått fin färg.
Lägg laxfilé i en ugnsform och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga under plåten med spetskål ca 8 min, tills fisken är klar.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt anvisning på förpackningen. Rör om då och då. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av risoni och rör ner citronskal och pressad citronsaft (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta resten av citronen. Servera ugnsstekt lax med rostad spetskål, citronrisoni och citronklyfta.
Smaklig måltid!