Vegetariskt
Halloumiburgare med rostad majsdressing och chilipicklad lök
3.83 (310)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
Rödlök
½ st
Röd chili
½-1 st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
Olja
Salt
Majs
1 förp
Olja
Matyoghurt
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Halloumi
200 g
Hamburgerbröd
2 st
Tomat
1 st
Gemsallad
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 807 kcal
- Fett: 38 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skiva rödlök och röd chili tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Rör ner lök och chili, sjud ½ min. Ta från värmen och låt stå till servering.
Skär sötpotatis i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min, tills sötpotatisen har fått fin färg.
Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek majsen ca 5 min, eller tills den fått fin färg. Lägg majsen i en mixerbunke och spara pannan. Tillsätt matyoghurt, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Mixa slät med stavmixer.
Skär halloumi i 4 skivor. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg åt sidan och rosta hamburgerbröden hastigt i den använda stekpannan.
Skiva tomat och bryt blad från gemsalladen. Fyll hamburgerbröden med lite majskräm, sallad, halloumi, tomat och chilipicklad lök. Servera med rostad sötpotatis och resten av majsdressingen!
Smaklig måltid!