Pulled chicken med coleslaw och rostade potatisklyftor
Utan gluten

Pulled chicken med coleslaw och rostade potatisklyftor

3.97 (382)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • bakplåtspapper
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
BBQ-sås
1 förp
Potatisklyftor
1 förp
Salt
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Coleslawmix
1 förp
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Persillade
1 påse
(Svaveldioxid)
Salt
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 696 kcal
  • Fett: 36 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
 Lägg kycklinglårfilé i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt salt och koka under lock ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lyft upp kycklingen och lägg på ett fat. Dra isär kycklingen med två gafflar. Blanda med BBQ-sås. 
Lägg coleslawmix i en skål och blanda med matyoghurt, majonnäs och persillade. Smaka av med lite salt.
 Servera BBQ pulled chicken med rostade potatisklyftor, coleslaw och cocktailtomater.
Smaklig måltid!