Laktosfri
Coconut beef med nudlar och koriander
3.94 (684)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Äggnudlar
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Massaman currypasta
½ förp
Salt
1 krm
Socker
1 msk
Japansk soja
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 680 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten i en kastrull till äggnudlarna i punkt 5.
Skär morot i tunna slantar. Klyfta gul lök och skär röd paprika i mindre bitar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek nötfärs ca 3 min på hög värme, tills den fått fin färg. Lägg ner paprika, morotsslantar, lök, pressad vitlök och massaman currypasta (efter egen smak), fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt salt, socker, japansk soja, coconut cream och vatten. Blanda majsstärkelse med lika delar vatten och blanda ner till grytan. Koka ihop ca 3 min, tills morot mjuknat något. Smaka av med lite salt.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner nykokta nudlar i woken med coconut beef. Eller servera nudlarna vid sidan av. Toppa med koriander och chili flakes efter egen smak.
Smaklig måltid!