Coconut beef med nudlar och koriander
Laktosfri

Coconut beef med nudlar och koriander

3.94 (684)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Chili flakes
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Massaman currypasta
½ förp
Salt
1 krm
Socker
1 msk
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 680 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten i en kastrull till äggnudlarna i punkt 5.
Skär morot i tunna slantar. Klyfta gul lök och skär röd paprika i mindre bitar.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek nötfärs ca 3 min på hög värme, tills den fått fin färg. Lägg ner paprika, morotsslantar, lök, pressad vitlök och massaman currypasta (efter egen smak), fräs ytterligare ca 2 min. 
Tillsätt salt, socker, japansk soja, coconut cream och vatten. Blanda majsstärkelse med lika delar vatten och blanda ner till grytan. Koka ihop ca 3 min, tills morot mjuknat något. Smaka av med lite salt.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner nykokta nudlar i woken med coconut beef. Eller servera nudlarna vid sidan av. Toppa med koriander och chili flakes efter egen smak. 
Smaklig måltid!