Salladswrap med nötfärs
med rädisor, cashewnötter och jasminrisNytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Soja- och ingefärssås
1 förp
Olivolja
Rädisor
1 förp
Lime
1 st
Olivolja
Salt
Romansallad
½ st
Koriander
20 g
Cashewnötter
20 g
Matyoghurt
1 dl
Srirachasås
½ förp
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 689 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Halvera schalottenlök och skär i skivor. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt schalottenlök och fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner soja- och ingefärssåsen, koka upp och sjuda på låg temperatur till servering.
Skiva rädisor tunt. Dela lime och pressa saften från halva i en skål. Blanda ner rädisor och lite olivolja. Smaka av med lite salt. Klyfta resten av limen.
Bryt blad av romansallad. Grovhacka koriander och cashewnötter. Blanda matyoghurt med srirachasås (efter egen smak) i en skål.
Fyll romansalladsblad med jasminris, färsfyllning, marinerade rädisor, koriander, cashewnötter och chiliyoghurt. Servera med resten av riset, chiliyoghurt och limeklyftor.
Smaklig måltid!