Salladswrap med nötfärs, rädisor, cashewnötter och jasminris

Kalifornien

Salladswrap med nötfärs, rädisor, cashewnötter och jasminris

Rätten saknar betyg
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Olivolja
Rädisor
1 förp
Lime
1 st
Olivolja
Salt
Romansallad
½ st
Koriander
20 g
Cashewnötter
20 g
(Cashewnötter)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 689 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Halvera schalottenlök och skär i skivor. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt schalottenlök och fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner soja- och ingefärssåsen, koka upp och sjuda på låg temperatur till servering.
 Skiva rädisor tunt. Dela lime och pressa saften från halva i en skål. Blanda ner rädisor och lite olivolja. Smaka av med lite salt. Klyfta resten av limen. 
Bryt blad av romansallad. Grovhacka koriander och cashewnötter. Blanda matyoghurt med srirachasås (efter egen smak) i en skål.
Fyll romansalladsblad med jasminris, färsfyllning, marinerade rädisor, koriander, cashewnötter och chiliyoghurt. Servera med resten av riset, chiliyoghurt och limeklyftor. 
Smaklig måltid!