Vitlök- och persiljekryddade färsbiffar med lökrostad potatis och parmesansky
Laktosfri

Vitlök- och persiljekryddade färsbiffar

med lökrostad potatis och parmesansky
4.18 (1027)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Purjolök
½ st
Rödlök
1 st
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Balsamvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 561 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill, dressa ruccolasalladen med lite olivolja, balsamvinäger och flingsalt.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Dela purjolöken på längden och skölj ordentligt i kallt vatten. Skär sköljd purjolök i mindre bitar och klyfta rödlök. Ta ut potatisen och tillsätt all lök. Rosta allt ytterligare ca 7 min.
Blanda ströbröd, mjölk, persillade, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma till 2 biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen, tills de är helt genomstekta. Låt stekpannan stå till parmesansky i punkt 4.
Pudra ner vetemjöl i den använda stekpannan. Tillsätt balsamvinäger, vatten och smulad köttbuljong. Låt koka ihop ca 4 min. Finriv parmesanost och blanda ner i såsen. Mixa med en stavmixer för en slät sås. Smaka eventuellt av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Servera färsbiffar med lökrostad potatis, parmesansky och ruccola.
Smaklig måltid!