Favoriter
Vegetariskt
Indisk linssoppa med färsk ingefära och frömix
3.88 (110)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Röd chili
½ st
Olivolja
Röda linser
1 förp
Vatten
5 dl
Coconut cream
1 förp
Curry
2 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
Frömix
½ förp
Matyoghurt
½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 800 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 118 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går utmärkt att mixa soppan med stavmixer till en krämig soppa.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen, till servering.
Skala och tärna morot. Hacka gul lök. Skala och finriv ingefära ca 1 msk. Skiva röd chili tunt (tänk på att färsk chili varierar i styrka).
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs morötter, gul lök och ingefära ca 2 min.
Tillsätt röd chili, röda linser, vatten, coconut cream, curry och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka. Är soppan för tjock, tillsätt lite mer vatten.
Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad saft från limen.
Rosta frömix i en torr och het stekpanna.
Servera indisk linssoppa med surdegsbaguette. Toppa soppan med en klick matyoghurt och rostad frömix.
Smaklig måltid!