Laktosfri
Mezze maniche med chilistekta räkor, broccoli och parmesanost
3.69 (67)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- pastavatten
- salt
- svartpeppar
Citron
1 st
Ruccola
30 g
Räkor
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Riven parmesan
50 g
Olivolja
2 msk
Pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 669 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 75 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt, låt koka med pastan de sista 2 minuterna.
Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften, lägg i en liten skål. Skär andra halvan i klyftor. Grovhacka ruccola. Häll av räkor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt chili flakes och pressad vitlök. Fräs ca 1 min, utan att vitlöken får färg. Tillsätt räkorna. Stek några sekunder tills räkorna börjar bli varma. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Häll av pastan och broccolin men spara 1 dl pastavatten.
Lägg tillbaka pastan och broccolin i kastrullen. Blanda ner hälften av det sparade pastavattnet, citronsaft, räkor, ruccola och riven parmesanost, lite i taget. Rör ordentligt tills pastan börjar kännas krämig. Späd eventuellt med resten av pastavattnet om det blir för torrt.
Servera räkpastan tillsammans med citronklyfta och resterande chili flakes.
Smaklig måltid!