Krämig färspanna
med vitkål, äpple och rårörda lingon4.03 (337)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- socker
- salt
- svartpeppar
- vatten
Vitkål
300 g
Smör
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Smör
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vispgrädde
½ dl
Vatten
1 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Potatis
400 g
Rött äpple
1 st
Rårörda lingon
½ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 635 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär vitkål i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och stek kål, socker och salt på hög värme ca 6 min, tills kålen känns mjuk och fått fin färg. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek blandfärs och pressad vitlök ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Vänd ner den stekta kålen med färsen och tillsätt vispgrädde, vatten och kinesisk soja. Låt puttra på låg värme tills servering. Smaka av med lite salt.
Tärna rött äpple smått. Servera vitkålsfärsen med potatis och en klick rårörda lingon. Toppa med äpple.
Smaklig måltid!