Krämig färspanna med vitkål, äpple och rårörda lingon

Krämig färspanna

med vitkål, äpple och rårörda lingon
4.03 (337)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Vitkål
300 g
Smör
(Mjölk)
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Smör
(Mjölk)
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1 dl
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Potatis
400 g
Rött äpple
1 st
Rårörda lingon
½ dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 635 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Skär vitkål i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och stek kål, socker och salt på hög värme ca 6 min, tills kålen känns mjuk och fått fin färg. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek blandfärs och pressad vitlök ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar. 
Vänd ner den stekta kålen med färsen och tillsätt vispgrädde, vatten och kinesisk soja. Låt puttra på låg värme tills servering. Smaka av med lite salt.
Tärna rött äpple smått. Servera vitkålsfärsen med potatis och en klick rårörda lingon. Toppa med äpple.
Smaklig måltid!