Falafel med myntasås, grönsaker och tortillabröd

ViktVäktarna

Vegetariskt

Falafel med myntasås

grönsaker och tortillabröd
3.68 (591)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vatten
  • olja
Mynta
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Citron, saft
½ st
Salt
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Tortillabröd
¼ förp
(Vete)
Mixsallad
65 g
Srirachasås
1 förp
Vatten
1¼ dl
Falafelmix
100 g
Olja
1 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har dem 4 Points/st.

 Koka upp vatten och häll över falafelmixen. Låt svälla minst 10 min.
Hacka mynta. Blanda matyoghurt med finriven vitlök, ½ msk citronsaft och mynta i en skål. Smaka av med lite salt. 
Forma falafelsmeten till 8 bollar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek falafeln runt om på medelhög värme ca 6 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Tärna tomat och strimla rödlök. Halvera snackgurka på längden och skär i sneda skivor. Grovhacka bladpersilja.
Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. 
Lägg falaflar på varma tortillabröd, tillsammans med lite mixsallad, tomat, rödlök, gurka, persilja, srirachasås (efter egen smak) och myntasåsen. Servera med resterande sallad och grönsaker.
Smaklig måltid!