ViktVäktarna
Vegetariskt
Falafel med myntasås
grönsaker och tortillabröd3.68 (591)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vatten
- olja
Mynta
20 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Citron, saft
½ st
Salt
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Bladpersilja
20 g
Tortillabröd
¼ förp
Mixsallad
65 g
Srirachasås
1 förp
Vatten
1¼ dl
Falafelmix
100 g
Olja
1 msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta fler tortillabröd har dem 4 Points/st.
Koka upp vatten och häll över falafelmixen. Låt svälla minst 10 min.
Hacka mynta. Blanda matyoghurt med finriven vitlök, ½ msk citronsaft och mynta i en skål. Smaka av med lite salt.
Forma falafelsmeten till 8 bollar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek falafeln runt om på medelhög värme ca 6 min. Låt rinna av på hushållspapper.
Tärna tomat och strimla rödlök. Halvera snackgurka på längden och skär i sneda skivor. Grovhacka bladpersilja.
Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna.
Lägg falaflar på varma tortillabröd, tillsammans med lite mixsallad, tomat, rödlök, gurka, persilja, srirachasås (efter egen smak) och myntasåsen. Servera med resterande sallad och grönsaker.
Smaklig måltid!