Sweet and sour tofu med ananas, broccoli och risnudlar
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Sweet and sour tofu med ananas, broccoli och risnudlar

3.9 (235)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • tomatpuré
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
Ananasjuice
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
1 msk
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
½ st
Ananasringar
1 burk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Risnudlar
½ förp
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Malen ingefära
½ tsk
Salt
Vitlök
1 klyfta
Majsstärkelse
1½ msk
Olja
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 564 kcal
  • Fett: 11 g
  • Kolhydrater: 88 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 6.
Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika och rödlök i mindre klyftor. Skär ananasringar i mindre bitar, spara juicen. 
Häll den sparade ananasjuicen i en bunke. Tillsätt vatten, tomatpuré, socker, majsstärkelse, vitvinsvinäger, sambal oelek (efter egen smak) och smulad grönsaksbuljong. Vispa samman till en slät sås.
Tärna tofu och krydda med malen ingefära, lite salt och pressad vitlök. Lägg på en tallrik och pudra över majsstärkelse. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek tofu ca 3 min runt om. Tillsätt japansk soja och låt koka in. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Hetta upp lite neutral olja i den använda pannan. Fräs broccoli, paprika och rödlök ca 3 min. Krydda med malen ingefära och salt.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
 Tillsätt tofun, ananasen och woksåsen till pannan. Låt koka upp och sjud ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera sweet and sour tofu med risnudlar.
Smaklig måltid!