Indonesisk kycklinggratäng med broccoli och basmatiris
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Indonesisk kycklinggratäng
Grön paprika
1 st
Gul lök
½ st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Vitlök
1 klyfta
Curry
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Mango chutney
1 burk
Till servering
Basmatiris
1 dl
Broccoli
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Förberedelser: Strimla grön paprika och gul lök. Skär varje kycklingfilé i 3 jämnstora bitar.
- Indonesisk kycklinggratäng: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs kycklingbitarna ca 3 min runtom, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt grön paprika och gul lök, fräs ytterligare ca 2 min. Lägg över i en ugnsform.
- Häll Milda mat i en skål. Vispa ner pressad vitlök, curry, chili flakes och mango chutney. Häll blandningen över ugnsformen med kycklingen.
- Ställ in ugnsformen mitt i ugnen och tillaga ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs broccoli ca 3 min och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera indonesisk kycklinggratäng med broccoli och basmatiris. Toppa med koriander.