Torsk med aji verde och gurksallad
Laktosfri

Torsk med aji verde

och gurksallad
3.96 (237)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Grön chili
1 st
Lime
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
1 förp
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Gurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Olivolja
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
701 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili kan variera i styrka. Dela och skär bort de vita hinnorna och kärnorna för mindre hetta.

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva grön chili (se tips). Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg chili, limeskal och pressad limesaft i en mixerbunke. 
Tillsätt koriander, pressad vitlök, honung, vatten, salt, nymald svartpeppar och majonnäs. Mixa slätt med stavmixer.
Skär gurka i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en salladsskål.
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Blanda ner aji verde i gurksalladen. Servera nystekt torskfilé med gurksallad och basmatiris.
Smaklig måltid!