Laktosfri
Torsk med aji verde
och gurksallad3.96 (237)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Grön chili
1 st
Lime
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Flytande honung
1 förp
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Majonnäs
½ dl
Gurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Olivolja
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 701 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili kan variera i styrka. Dela och skär bort de vita hinnorna och kärnorna för mindre hetta.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva grön chili (se tips). Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg chili, limeskal och pressad limesaft i en mixerbunke.
Tillsätt koriander, pressad vitlök, honung, vatten, salt, nymald svartpeppar och majonnäs. Mixa slätt med stavmixer.
Skär gurka i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en salladsskål.
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Blanda ner aji verde i gurksalladen. Servera nystekt torskfilé med gurksallad och basmatiris.
Smaklig måltid!