Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Rostad blomkålscurry
med kikärtor och koriander3.95 (112)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vatten
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Tomat
2 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Curry
2 tsk
Chili flakes
1 krm
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 588 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 86 g
- Protein: 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär blomkål i buketter. Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tärna tomat. Häll av och skölj kikärtor.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått fin färg.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomat, curry, chili flakes, coconut cream, vatten, smulad grönsaksbuljong och kikärtor. Sjud under lock ca 10 min.
Vänd ner den ugnsrostade blomkålen i grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Toppa blomkålscurryn med koriander. Servera med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!