Rostad blomkålscurry med kikärtor och koriander
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Rostad blomkålscurry

med kikärtor och koriander
3.95 (112)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • vatten
    Blomkål
    1 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Salt
    ½ tsk
    Gul lök
    1 st
    Ingefära
    1 bit
    Tomat
    2 st
    Kikärtor
    1 förp
    Olivolja
    Vitlök
    2 klyfta
    Curry
    2 tsk
    Chili flakes
    1 krm
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    2 dl
    Grönsaksbuljong
    1 påse
    Basmatiris
    135 g
    Koriander
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 588 kcal
    • Fett: 17 g
    • Kolhydrater: 86 g
    • Protein: 21 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
    Skär blomkål i buketter. Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tärna tomat. Häll av och skölj kikärtor.
    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
     Lägg blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått fin färg. 
     Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomat, curry, chili flakes, coconut cream, vatten, smulad grönsaksbuljong och kikärtor. Sjud under lock ca 10 min.
    Vänd ner den ugnsrostade blomkålen i grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
    Toppa blomkålscurryn med koriander. Servera med nykokt basmatiris. 
    Smaklig måltid!