Morotsfritters med fetaostdipp, oliver, mynta och rostade krutonger
Vegetariskt

Morotsfritters med fetaostdipp, oliver, mynta och rostade krutonger

3.71 (169)
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Pitabröd
2 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Spiskummin
1 tsk
Salt
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vita bönor
1 förp
Morötter
300 g
Panko
75 g
(Vete)
Vetemjöl
2 msk
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Snacksoliver
1 förp
Tomat
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Mynta
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
788 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
98 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in överblivet bröd.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Skala och grovriv morötter. Häll av och skölj vita bönor. 
Skär pitabröd i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg brödbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, spiskummin och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 8 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
Mosa fetaost med en gaffel i en bunke. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar. 
 Mosa vita bönor i en rymlig bunke. Blanda ner morötter, 1 msk panko, vetemjöl, ägg, pressad vitlök, spiskummin, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar.
Häll upp resten av pankon på en tallrik. Forma morotssmeten till små biffar och vänd runt i panko. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida, tills de fått fin färg.
 Skär tomat i mindre bitar. Grovhacka oliver och mynta. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med krutonger, olivolja, vitvinsvinäger och salt.
Servera nystekta morotsfritters med olivsallad och fetaostdipp.
Smaklig måltid!