Vegetariskt
Morotsfritters med fetaostdipp, oliver, mynta och rostade krutonger
3.71 (169)
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Pitabröd
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Spiskummin
1 tsk
Salt
Fetaost
50 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vita bönor
1 förp
Morötter
300 g
Panko
75 g
Vetemjöl
2 msk
Ägg
1 st
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Snacksoliver
1 förp
Tomat
1 st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Mynta
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 788 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 98 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in överblivet bröd.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och grovriv morötter. Häll av och skölj vita bönor.
Skär pitabröd i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg brödbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, spiskummin och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 8 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Mosa fetaost med en gaffel i en bunke. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Mosa vita bönor i en rymlig bunke. Blanda ner morötter, 1 msk panko, vetemjöl, ägg, pressad vitlök, spiskummin, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar.
Häll upp resten av pankon på en tallrik. Forma morotssmeten till små biffar och vänd runt i panko. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida, tills de fått fin färg.
Skär tomat i mindre bitar. Grovhacka oliver och mynta. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med krutonger, olivolja, vitvinsvinäger och salt.
Servera nystekta morotsfritters med olivsallad och fetaostdipp.
Smaklig måltid!