Vegetariskt
Vegetariska dan dan nudlar
med grönsaker och jordnötter3.95 (299)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
Äggnudlar
1 förp
Pannoumi
1 förp
Ingefära
½-1 bit
Hackade jordnötter
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Lime
1 st
Japansk soja
2 msk
Vatten
1 msk
Socker
1 tsk
Srirachasås
½-1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 660 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Skala och finriv ingefära ca 1 msk. Lägg ingefära och hackade jordnötter i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad limesaft, japansk soja, vatten, socker och srirachasås (efter egen smak). Mixa med en stavmixer till en dressing.
Tärna pannoumi. Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Stek osten på hög värme under omrörning ca 1 min, tills osten fått fin färg. Lägg på en tallrik. Spara stekpannan.
Strimla schalottenlök och röd paprika.
Hetta upp lite olja i den sparade stekpannan. Fräs schalottenlök ca 3 min. Tillsätt röd paprika och fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt avhällda nudlar, babyspenat och dan dan dressing till stekpannan. Låt allt bli varmt under omrörning ca 1 min. Smaka av med lite japansk soja.
Servera dan dan nudlar toppad med pannoumi.
Smaklig måltid!