Vegetariska dan dan nudlar med grönsaker och jordnötter
Vegetariskt

Vegetariska dan dan nudlar

med grönsaker och jordnötter
3.95 (299)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Ingefära
½-1 bit
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Vitlök
½ klyfta
Lime
1 st
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
1 msk
Socker
1 tsk
Srirachasås
½-1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
660 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
 Skala och finriv ingefära ca 1 msk. Lägg ingefära och hackade jordnötter i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad limesaft, japansk soja, vatten, socker och srirachasås (efter egen smak). Mixa med en stavmixer till en dressing.
Tärna pannoumi. Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Stek osten på hög värme under omrörning ca 1 min, tills osten fått fin färg. Lägg på en tallrik. Spara stekpannan. 
 Strimla schalottenlök och röd paprika.
Hetta upp lite olja i den sparade stekpannan. Fräs schalottenlök ca 3 min. Tillsätt röd paprika och fräs ytterligare ca 2 min. 
Tillsätt avhällda nudlar, babyspenat och dan dan dressing till stekpannan. Låt allt bli varmt under omrörning ca 1 min. Smaka av med lite japansk soja.
Servera dan dan nudlar toppad med pannoumi.
Smaklig måltid!