Laktosfri
Utan gluten
Salsicciagryta
med äppelsalladNytt recept
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salsicciafärs
250 g
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ msk
Chili flakes
2 krm
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Rött äpple
1 st
Grönkål
100 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 707 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna mer chili flakes för en hetare gryta.
Tärna röd paprika i ca 2x2 cm stora bitar. Grovhacka gul lök. Finhacka vitlök.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs salsicciafärs, paprika, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, tomatpuré, kycklingbuljong, torkad oregano och chili flakes. Koka upp och sjud under lock ca 15 min. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna rött äpple smått. Repa och strimla grönkål. Lägg grönkålen i en salladsskål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Krama kålen mjuk med händerna. Blanda ner äppelbitarna.
Servera salsicciagryta med nykokt basmatiris och äppelsallad.
Smaklig måltid!