Salsicciagryta med äppelsallad
Laktosfri
Utan gluten

Salsicciagryta

med äppelsallad
Rätten saknar betyg
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • vitvinsvinäger
    Röd paprika
    1 st
    Gul lök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Salsicciafärs
    200 g
    Olivolja
    Kons. körsbärstomater
    1 förp
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Tomatpuré
    ½ förp
    Torkad oregano
    ½ msk
    Chili flakes
    2 krm
    Salt
    Svartpeppar
    Basmatiris
    135 g
    Rött äpple
    1 st
    Grönkål
    100 g
    Olivolja
    Vitvinsvinäger
    Salt
    Svartpeppar
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 615 kcal
    • Fett: 21 g
    • Kolhydrater: 81 g
    • Protein: 26 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Använd gärna mer chili flakes för en hetare gryta.

     Tärna röd paprika i ca 2x2 cm stora bitar. Grovhacka gul lök. Finhacka vitlök.
    Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs salsicciafärs, paprika, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, torkad oregano och chili flakes. Koka upp och sjud under lock ca 15 min. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Tärna rött äpple smått. Repa och strimla grönkål. Lägg grönkålen i en salladsskål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Krama kålen mjuk med händerna. Blanda ner äppelbitarna.
    Servera salsicciagryta med nykokt basmatiris och äppelsallad. 
    Smaklig måltid!