Halstrad lax med jordärtskockscrème, rostad potatissallad och ruccola
35-45
Laktosfri
Utan gluten

Halstrad lax med jordärtskockscrème, rostad potatissallad och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja

Rostad potatissallad

Potatis
400 g
Jordärtskocka
125 g
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st

Jordärtskockscrème

Jordärtskocka
125 g
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vitvinsvinäger
Svartpeppar
Salt

Halstrad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 643 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatissallad: Halvera potatis. Tvätta och skär jordärtskocka i grova bitar. Kvarta rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Jordärtskockscrème: Skala jordärtskocka och skär i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 25 min, tills jordärtskockan är helt mjuk. Häll av och lägg jordärtskockan i en mixerbunke. Tillsätt vispgrädde och mixa till en slät crème med stavmixer. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och några droppar vitvinsvinäger.
  4. Halstrad lax: Krydda laxfilé med salt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen ca 4 min per sida, tills laxen är klar. 
  5. Blanda rostad potatis, rödlök och jordärtskocka med ruccola. Servera med halstrad laxfilé och jordärtskockscrème.