Laktosfri
Utan gluten
Halstrad lax med jordärtskockscrème
rostad potatissallad och ruccola4.06 (499)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- vitvinsvinäger
- olja
Potatis
400 g
Jordärtskocka
125 g
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Jordärtskocka
125 g
Vispgrädde
½ dl
Vitvinsvinäger
Svartpeppar
Salt
Laxfilé
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 643 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis. Tvätta och skär jordärtskocka i grova bitar. Kvarta rödlök. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Skala jordärtskocka och skär i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 25 min, tills jordärtskockan är helt mjuk. Häll av och lägg jordärtskockan i en mixerbunke. Tillsätt vispgrädde och mixa till en slät crème med stavmixer. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och några droppar vitvinsvinäger.
Krydda laxfilé med salt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen ca 4 min per sida, tills laxen är klar.
Blanda rostad potatis, rödlök och jordärtskocka med ruccola. Servera med halstrad laxfilé och jordärtskockscrème.
Smaklig måltid!