ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Bang bang kyckling
med sesamfrön och jasminris4.06 (1022)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kycklingfilé
300 g
Japansk soja
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Srirachasås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Gurka
1 st
Salladslök
½ förp
Jasminris
1 dl
Sesamfrön
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten med kycklingbuljong i en stekgryta. Lägg försiktigt i kycklingen. Koka upp och sjud ca 12 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt. Låt svalna i buljongen, eller lägg över i kallt vatten om du har bråttom.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna.
Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, socker, sesamolja, srirachasås (efter smak) och finriven vitlök i en rymlig bunke.
Strimla gurka och salladslök fint.
Lägg kycklingen på en skärbräda och banka den lätt med en kavel. Dra isär kycklingen så den blir trådig. Blanda ner den i bunken med dressingen.
Blanda ner gurka och salladslök i bunken med kycklingen. Lägg upp i djupa skålar och toppa med rostade sesamfrön. Servera med jasminris.
Smaklig måltid!