Chorizo taco med refried beans
och chilipicklad gurksalsa3.98 (435)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- socker
- ättiksprit (12%)
- olivolja
- vatten
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½-1 st
Salt
½ tsk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Three spices
½ påse
Tomatpuré
½ msk
Vatten
½ dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Chorizofärs
200 g
Olivolja
Koriander
20 g
Tortillabröd
½ förp
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 670 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tärna gurka smått. Finhacka rödlök. Skiva chili tunt (tänk på att chili kan variera i styrka, använd efter smak). Lägg allt i en skål och blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering, rör om då och då.
Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor, three spices, tomatpuré, vatten, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min, tills det kokat ihop till en krämig konsistens.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek chorizofärs ca 4 min, tills den är helt genomstekt och krispig.
Grovhacka koriander. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en het, torr stekpanna. Fyll de varma tortillabröden med refried beans, chorizofärs, chilipicklad gurksalsa, lite matyoghurt och koriander.
Smaklig måltid!