Spaghetti pomodoro med köttbullar och riven parmesan
Laktosfri

Spaghetti pomodoro med köttbullar

och riven parmesan
Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Ströbröd
¼-½ förp
(Vete)
Mjölk
2 msk
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Olivolja
Rotselleri
200 g
(Selleri)
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Torkad salvia
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt
Spaghetti
200 g
(Vete)
Riven parmesan
35 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
802 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
97 g
Protein:
51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skala och grovriv rotselleri. Grovriv bananschalottenlök. 
Lägg nötfärs och riven lök i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt, pressad vitlök och torkad oregano. Forma till ca 6 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttbullarna runt om ca 6 min. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
 Fräs rotselleri och pressad vitlök ca 3 min i den använda stekpannan. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, vitvinsvinäger, torkad oregano, torkad salvia och socker. Lägg tillbaka köttbullarna och sjud ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Servera köttbullar i tomatsås med nykokt spaghetti. Toppa med riven parmesan!
Smaklig måltid!