Laktosfri
Spaghetti pomodoro med köttbullar
och riven parmesanNytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Ströbröd
¼-½ förp
Mjölk
2 msk
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Olivolja
Rotselleri
200 g
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Torkad salvia
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt
Spaghetti
200 g
Riven parmesan
35 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 802 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 97 g
- Protein:
- 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skala och grovriv rotselleri. Grovriv bananschalottenlök.
Lägg nötfärs och riven lök i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt, pressad vitlök och torkad oregano. Forma till ca 6 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttbullarna runt om ca 6 min. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Fräs rotselleri och pressad vitlök ca 3 min i den använda stekpannan. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, tomatpuré, vitvinsvinäger, torkad oregano, torkad salvia och socker. Lägg tillbaka köttbullarna och sjud ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Servera köttbullar i tomatsås med nykokt spaghetti. Toppa med riven parmesan!
Smaklig måltid!