Enchiladas de frijoles - vegetariska enchiladas med bönor och majs
Laktosfri
Vegetariskt

Enchiladas de frijoles - vegetariska enchiladas med bönor och majs

Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Gul lök
1 st
Grön paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Malen kanel
2 krm
Linas tre kryddor
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
¾ påse
Salt
Krossade tomater
1 förp
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Riven ost
75 g
(Mjölk)
Salt
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Morötter
150 g
Malen kanel
1 krm
Salt
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
721 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
100 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av och skölj svarta bönor och majs. Tärna gul lök och grön paprika.
 Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt bönor, majs, grön paprika, malen kanel, Linas tre kryddor och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 3 min. Häll ner vatten, smulad grönsaksbuljong och salt. Sjud ca 2 min. Mosa bönorna lätt med en sked, smaka av med lite salt.
Häll krossade tomater i en skål. Blanda med lite salt, honung och vitvinsvinäger. Lägg ut tortillabröd på arbetsbänken. Fördela bönröran över bröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform. Häll över tomatröran och toppa med riven ost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min. 
Skala och grovriv morötter. Lägg i en skål. Blanda med malen kanel, lite salt, honung och vitvinsvinäger.
Servera enchiladas de frijoles med morotssallad.
Smaklig måltid!