Laktosfri
Vegetariskt
Enchiladas de frijoles - vegetariska enchiladas med bönor och majs
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Gul lök
1 st
Grön paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Malen kanel
2 krm
Linas tre kryddor
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
¾ påse
Salt
Krossade tomater
1 förp
Tortillabröd
½ förp
Riven ost
75 g
Salt
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Morötter
150 g
Malen kanel
1 krm
Salt
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 721 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 100 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av och skölj svarta bönor och majs. Tärna gul lök och grön paprika.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt bönor, majs, grön paprika, malen kanel, Linas tre kryddor och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 3 min. Häll ner vatten, smulad grönsaksbuljong och salt. Sjud ca 2 min. Mosa bönorna lätt med en sked, smaka av med lite salt.
Häll krossade tomater i en skål. Blanda med lite salt, honung och vitvinsvinäger. Lägg ut tortillabröd på arbetsbänken. Fördela bönröran över bröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform. Häll över tomatröran och toppa med riven ost. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min.
Skala och grovriv morötter. Lägg i en skål. Blanda med malen kanel, lite salt, honung och vitvinsvinäger.
Servera enchiladas de frijoles med morotssallad.
Smaklig måltid!