Texmex biffar med salsa taquera, koriander och couscous
Laktosfri

Texmex biffar med salsa taquera

koriander och couscous
3.87 (75)
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • flingsalt
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
⅓ påse
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1½ tsk
Linas tre kryddor
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ströbröd
¾ förp
(Vete)
Vatten
3 msk
Linas tre kryddor
1½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Rödlök
½ st
Romansallad
½ st
Majs
1 förp
Koriander
20 g
Lime
1 st
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 701 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

En bit av chilin kan även strimlas tunt och toppa salladen.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen, täck med lock och låt stå till servering. Fluffa grynen med en gaffel.
 Halvera tomat och rödlök. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med vitlöksklyfta (med skal), röd chili (se tips!) och lite olivolja. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Ta bort vitlöksskal och chilistjälk (tänk på att chili kan variera i styrka). Lägg allt i en mixerbunke och mixa slät med stavmixer. Krydda med vitvinsvinäger, socker, Linas tre kryddor, salt och lite nymald svartpeppar. 
Blanda ströbröd, vatten, Linas tre kryddor, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs och forma till 4 mindre biffar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekta (innertemp 72°C).
 Strimla resten av rödlöken. Grovhacka koriander. Riv romansallad i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med rödlök, avhälld majs, koriander, pressad limesaft och lite flingsalt. 
Servera texmex biffar med couscous, salsa taquera och sallad. 
Smaklig måltid!