Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Chana masala med spenat, kokosmjölk och koriander
3.78 (154)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Kikärtor
1 förp
Olja
Vitlök
2 klyfta
Garam masala
1 förp
Curry
1 tsk
Tomatpuré
1 förp
Senap
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
2 dl
Coconut cream
1 förp
Babyspenat
30 g
Basmatiris
135 g
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 549 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva gul lök tunt. Grovhacka all tomat. Häll av och skölj kikärtor. Grovhacka koriander.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 4 min, tills den fått färg.
Tillsätt lite mer olja, pressad vitlök, garam masala, curry, tomatpuré, senap och salt. Fräs ca 2 min under omrörning på medelvärme.
Blanda ner vatten, hälften av de hackade tomaterna, coconut cream och kikärtor. Sjud ca 5 min. Dra från värmen och blanda ner babyspenat.
Servera chana masala toppad med hackad koriander, resten av tomaterna och nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!