Kycklingschnitzel med dragonsmör och rostad potatis- och fänkålssallad
Laktosfri

Kycklingschnitzel med dragonsmör

rostad potatis- och fänkålssallad
4.34 (1333)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • smör, rumsvarmt
  • ägg
  • vetemjöl
  • olja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
2 tsk
Senap
1 ½ msk
(Senap)
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör, rumsvarmt
25 g
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Panko
1 förp
(Vete)
Minutfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
(Ägg)
Olja
Bakplåtspapper
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 652 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Kvarta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
Strimla fänkål och rödlök tunt. Lägg i en bunke med iskallt vatten.
Blanda olivolja, senap, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar i en skål.
 Mosa ihop smör, pressad vitlök, torkad dragon, salt och nymald svartpeppar i en skål.
 Lägg minutfilé på en skärbräda med bakplåtspapper över. Banka lätt på kycklingen med baksidan av en liten kastrull, så att köttet plattas ut. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar. Tag fram tre tallrikar. Häll panko på en, vetemjöl på den andra och vispa upp ett ägg på den tredje.
Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingschnitzeln frasig, ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Häll av fänkålen och rödlöken. Blanda rostad potatis, fänkål, rödlök, ruccola och dressing i en rymlig skål.
Servera kycklingschnitzel med rostad potatissallad och dragonsmör.
Smaklig måltid!