Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vatten
Pasta
Linguine (Vete)
200 g
Gremolata
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
½ klyfta
Frikadeller
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Tomatsås
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
Torkad timjan
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsvärde per portion
- Energi 800 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 96 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 6.
- Gremolata: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en skål. Finhacka bladpersilja och vitlök och blanda ner i skålen. Klyfta den använda citronen till servering.
- Frikadeller: Blanda ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Forma färsen till ca 8 köttbullar och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills frikadellerna är helt genomstekta.
- Tomatsås: Finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomat. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan, tomatpuré och tärnad tomat. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, chili flakes (efter smak) och kycklingbuljong. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
- Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda ner frikadellerna i tomatsåsen och blanda runt. Smaka av med salt.
- Servera nykokt linguine med frikadeller i tomatsås, citronklyfta och gremolata.