Pasta med kryddig tomatsås, fläskfrikadeller och gremolata
Laktosfri

Pasta med kryddig tomatsås, fläskfrikadeller

och gremolata
4.07 (524)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vatten
Linguine
200 g
(Vete)
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
½ klyfta
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
Torkad timjan
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 799 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 96 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 6.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en skål. Finhacka bladpersilja och vitlök och blanda ner i skålen. Klyfta den använda citronen till servering.
Blanda ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Forma färsen till ca 8 köttbullar och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills frikadellerna är helt genomstekta.
Finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomat. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan, tomatpuré och tärnad tomat. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, chili flakes (efter smak) och kycklingbuljong. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner frikadellerna i tomatsåsen och blanda runt. Smaka av med salt.
Servera nykokt linguine med frikadeller i tomatsås, citronklyfta och gremolata.
Smaklig måltid!