Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- grillspett
- neutral olja
- socker
- salt
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- olivolja
- bakplåtspapper
Souvlaki
Grillspett
4 st
Fläskkotlett
300 g
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Neutral olja
1 msk
Socker
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Grön paprika
1 st
Citron
1 st
Salt
Kebabsås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
½ förp
Spiskummin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Isbergssallad
½ st
Citronsaft
Olivolja
Salt
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
⅓ tsk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 560 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Souvlaki: Skär fläskkotlett i mindre bitar, ca 2x2 cm. Lägg japansk sojasås i en bunke. Blanda med neutral olja, socker, pressad vitlök, chili flakes, spiskummin och torkad oregano. Blanda ner köttet. Låt marinera minst 15 min.
- Rostad potatis: Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Förberedelser: Skär grön paprika i bitar, ca 2x2 cm. Strimla isbergssallad. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet i en skål.
- Kebabsås: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med srirachasås (efter egen smak), spiskummin, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
- Souvlaki: Trä det marinerade köttet på grillspett, varva med grön paprika.
- Stek souvlakispetten i en grill- eller stekpanna ca 3 min per sida (runt om), tills köttet är helt genomstekt. Halvera den skalade citronen och stek snittytan ca 2 min.
- Krydda souvlakispetten med lite salt och det rivna citronskalet. Pressa saft från den grillade citronen över isbergssalladen. Blanda med lite olivolja och lite salt.
- Servera souvlakispett med citrondressad isbergssallad, rostad potatis och kebabsås.