Fläskfärsburgare med garam masala
vinägerkokt rödlök och vitlöksdipp3.92 (400)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- svartpeppar
Potatis
400 g
Palsternacka
150 g
Olivolja
Salt
Paprikapulver
½ msk
Rödlök
1 st
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Fläskfärs
250 g
Vitlök
½ klyfta
Ströbröd
¼ förp
Vatten
2 msk
Garam masala
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
½ tsk
Hamburgerbröd
2 st
Babyspenat
30 g
Matyoghurt
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 770 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär potatis till pommes frites-liknande stavar. Skär palsternacka i tunna stavar. Lägg allt i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och paprikapulver. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
Strimla rödlök tunt. Lägg i en liten kastrull och blanda med socker och vitvinsvinäger. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat bort. Ställ åt sidan.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Blanda fläskfärs, pressad vitlök, ströbröd, vatten, garam masala, chili flakes och salt i en bunke. Forma till 2 biffar. Grilla eller stek biffarna ca 4 min per sida, tills burgarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Värm hamburgerbröden snabbt i en stekpanna eller brödrost.
Fyll hamburgerbröd med vitlöksdipp, burgare, babyspenat och vinägerkokt rödlök. Servera med potatis- och palsternackspommes.
Smaklig måltid!