Grillade kycklingspett med sallad fattoush och vitlöksyoghurt
4.05 (298)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ketchup
- sambal oelek
- flytande honung
- vitlök
- olivolja
- salt
- grillspett
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Kycklingfilé
300 g
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Japansk sojasås
1 msk
Flytande honung
½ msk
Vitlök
½-1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Grillspett
4 st
Rödlök
½ st
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Gemsallad
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Pitabröd
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
Matyoghurt
1 ½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 762 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär kycklingfilé i mindre bitar. Blanda ketchup och sambal oelek i en rymlig bunke. Tillsätt japansk soja, flytande honung, pressad vitlök, olivolja och salt. Blanda ner kycklingen i bunken med marinad. Låt stå minst 15 min.
Hacka rödlök. Skär gurka, tomat och gemsallad i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en salladsskål.
Skär pitabröd i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg brödbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 8 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett. Grilla eller stek i en stekpanna med olivolja ca 4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en skål.
Blanda ner krutongerna i salladsskålen. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nygrillade kycklingspett med fattoush och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!