Grillade kycklingspett
med sallad fattoush och vitlöksyoghurtNytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- grillspett
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Kycklingfilé
300 g
Tomatpuré
½ förp
Japansk soja
½ förp
Flytande honung
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Grillspett
4 st
Rödlök
½ st
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Gemsallad
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Pitabröd
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 637 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär kycklingfilé i mindre bitar. Blanda tomatpuré, japansk soja, flytande honung, pressad vitlök, olivolja och salt. Blanda ner kycklingen i bunken med marinad. Låt stå minst 15 min.
Hacka rödlök. Skär gurka, tomat och gemsallad i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en salladsskål.
Skär pitabröd i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg brödbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 8 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett. Grilla eller stek i en stekpanna med olivolja ca 4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en skål.
Blanda ner krutongerna i salladsskålen. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera nygrillade kycklingspett med fattoush och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!