Grillade kycklingspett med sallad fattoush och vitlöksyoghurt

Grillade kycklingspett

med sallad fattoush och vitlöksyoghurt
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • grillspett
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Kycklingfilé
300 g
Tomatpuré
½ förp
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Flytande honung
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Grillspett
4 st
Rödlök
½ st
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Gemsallad
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Pitabröd
2 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
637 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Skär kycklingfilé i mindre bitar. Blanda tomatpuré, japansk soja, flytande honung, pressad vitlök, olivolja och salt. Blanda ner kycklingen i bunken med marinad. Låt stå minst 15 min. 
 Hacka rödlök. Skär gurka, tomat och gemsallad i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en salladsskål.
Skär pitabröd i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg brödbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 8 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett. Grilla eller stek i en stekpanna med olivolja ca 4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en skål.
Blanda ner krutongerna i salladsskålen. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
 Servera nygrillade kycklingspett med fattoush och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!