Grillade kycklingspett med sallad fattoush och vitlöksyoghurt

Grillade kycklingspett

med sallad fattoush och vitlöksyoghurt
4.05 (298)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ketchup
  • sambal oelek
  • flytande honung
  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • grillspett
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
Kycklingfilé
300 g
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Flytande honung
½ msk
Vitlök
½-1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Grillspett
4 st
Rödlök
½ st
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Gemsallad
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Pitabröd
2 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 762 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Skär kycklingfilé i mindre bitar. Blanda ketchup och sambal oelek i en rymlig bunke. Tillsätt japansk soja, flytande honung, pressad vitlök, olivolja och salt. Blanda ner kycklingen i bunken med marinad. Låt stå minst 15 min. 
 Hacka rödlök. Skär gurka, tomat och gemsallad i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en salladsskål.
Skär pitabröd i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg brödbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 8 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett. Grilla eller stek i en stekpanna med olivolja ca 4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
 Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en skål.
Blanda ner krutongerna i salladsskålen. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
 Servera nygrillade kycklingspett med fattoush och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!