Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Japansk ramensoppa med wokad broccoli och friterad tofu EJ klar
3.84 (152)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- socker
- vitvinsvinäger
- salt
Risnudlar
½ förp
Champinjoner
200 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Koriander
20 g
Olja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Vatten
6 dl
Socker
1 tsk
Japansk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Broccoli
1 st
Purjolök
½ st
Olja
Tofu
230 g
Majsstärkelse
1 msk
Salt
Olja
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 521 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 61 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skiva korianderstjälkarna (spara bladen till servering).
Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs svamp, vitlök, ingefära, korianderstjälkar och chili flakes ca 4 min. Tillsätt vatten, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock till servering.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Strimla purjolök. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs grönsakerna ca 4 min på hög värme.
Torka tofu torr med lite hushållspapper. Tärna tofu smått. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Krydda med lite salt.
Hetta upp riktigt med neutral olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme runt om ca 5 min, tills de fått krispig yta.
Fördela nudlar och wokad broccoli i två skålar. Slå på den varma ramenbuljongen. Toppa med friterad tofu och koriander.
Smaklig måltid!