Rotfruktsbiffar med dill- och senapskräm
Vegetariskt

Rotfruktsbiffar

med dill- och senapskräm
3.91 (116)
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • flingsalt
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Palsternacka
300 g
Purjolök
½ st
Olivolja
Vatten
1 msk
Ägg
1 st
(Ägg)
Ströbröd
1+1 förp
(Vete)
Vetemjöl
2 msk
(Vete)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Frömix
1 förp
Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g
Olivolja
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 666 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 91 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är klar. 
 Skala och grovriv palsternacka. Strimla purjolök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs palsternacka och purjolök ca 2 min. Tillsätt vatten och fräs ytterligare 30 sek, tills rotfruktsfräset mjuknar. Lägg i en bunke och blanda ner ägg, 1 forp. ströbröd, vetemjöl, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå i kylen till steg 6.
Finhacka dill och lägg i en skål. Tillsätt matyoghurt, dijonsenap, pressad vitlök och lite pressad citronsaft (ca 1 tsk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av citronen.
Rosta frömix i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Skiva rädisor tunt och lägg i en skål. Tillsätt ruccola och rostad frömix. Dressa med lite olivolja och flingsalt. 
 Häll 1 forp. ströbröd på en tallrik. Forma 4 jämnstora biffar av smeten och vänd dem lätt i ströbrödet. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek biffarna runt om ca 3 min, tills de fått fin färg.
Servera rotfruktsbiffar med klyftpotatis, sallad, dill- och senapskräm och citronklyfta.
Smaklig måltid!